vrijdag 27 november 2009

Amendementen voor PvdA Amsterdam West



Hieronder mijn mijn amendementen voor programma 2010
-------------------------------------------------------
Amendment 1:
In passage "Vuil van de straat"
Na de woorden: " Kwetsbare graffiti wordt binnen 24 uur het stadsdeel verwijderd. Andere graffiti binnen een week"
komt:
"Volgens de verzoek van bewoners, als graffiti creëert een positive beeld voor de bepaalde gebouw of wijk, of zoals graffiti een culturele waarde heeft kan dan stadsdeel een graffiti beschermen"

Toelichting:
De graffiti kunst is onlangs een serieus onderdeel van cultureel leven geworden.Graffiti werken van sommige kunstenaars zoals Banksy zijn door de Internationale kunstbeleid erkent als modern classicus. Sommige werken zijn zelf door UNESCO erkend
Amsterdam hebt een historische imago van de stad die is kust vriendelijk is.
---------------------------------------------------------
Amendment 2
In de passage "Groen, water en recreatie":

Volgende voorstel ik additionele punt in de onderdeel "concreet" :

"* Alle parken in de stadsdeel moeten aanwezig zijn voor publiek 24 huur per dag, 7 dag per week zonder beperkingen. In geval van nood de politie bewaking moet installeert zijn voor de bescherming tegen het straatcriminaliteit"

Toelichting: Niet alle parken in de buurt zijn of bent openbaar geweest voor bewooners dags en nachts. Sluiten van park voor normale bewoners is niet een beste oplossing tegen hufterig gedrag van klein deel mensen.
-------------------------------------------------------------------
Amendement 3
In de passage "Bereikbaar met auto en OV" additioneel punt in de onderdeel "concreet":

"* De zonegrens van openbaar vervoer die loopt nu in het middel van de stadsdeel West moet zo spoedig mogelijk vernietigd of verplatst zijn"

Toelichting:
Het zondegrens die momenteel loopt rond Admiral de Ruiterweg, en Haarlemeerweg. Die grens deelt een stadsdeel in twee en maakt centrum van de stad moelijk bereikbaar voor bewoners van sommige buurten en wijken.
-----------------------------------------------------------
Amendement 4
In de passage "Ouders voeden op en doen mee"

In de onderdeel "Concreet" na de woorden "ouders aanspreken op hun verantwoordelijkheid en het gedrag van hun kinderen" voorstel ik:

"behalve de situaties vaneer kinderen zijn buiten controle van ouders gegaan, of zelfs tegen eigen ouders"

Toelichting: Sommige ouders zijn zelf slachtoffers van misdrijf vanuit eigen kinderen. Die hebben hulp van autoriteiten nodig.
---------------------------------------
Amendement 5
In de passage "Nee tegen huifterig gedrag"

In de zin begint met woorden "Intimidierend gedrag op straat etc.." worden "naroepen van vrouwen en homo's" moeten veranderd zijn met "naroepen van van homo's, minderheiden, en andere bewoners".

Toelichting: niet allen homo's en vrouwen zijn slachtoffers van huifterig gedrag, discriminatie tegen elke soort gropen moet onacceptabel zijn. Intimidatie van vrouwen en homo's is groot probleem en kan niet accepteert zijn, maar wij moeten rekening houden dat in sommige wijken van de Amsterdam West is ook de intimidatie tegen andere minderheden aangemeld.

-----------------------------------------------------
Amendement 6

In de passage "Weinig inkomen , wel meedoen";
In de "concreet" voorstel ik volgende additonele punt:

"* Verschillende maatregelen tegen de schuldsanering van kleischadige schuldenaars, inclusief een gemeentelijke kredieten voor korte tijd. Betere controle van bewindvoerder en, als nodig is, bescherming van schuldenaars tegen de willekeurige of oenwettelijke acties van schuldeisers"

Toelichting:
Op dit moment die kan zijn effectieve maatregelen te voorkomen compleet persoonlijk en zakenlijk falliciement van schuldeisers
-------------------------------------------------------
Amendement 7
In de passage " Integratie = meedoen + meetellen"
Verandering van naam tot "Integratie en diversiteit. Meedoen en meetelen"

Toelichting: PvdA steunt actief integratie van minderheiden, maar ons partij is ook trots van diversiteit die wij hebben in onze stad. Die sterke respect van dit diversiteit moet volgens mijn aanwezig zijn in de programma.
------------------------------------------------------------------------------
Amendement 8
In de passage " Integratie = meedoen + meetellen"

De zin "Nieuwkomers moet de Nederlandse taal beheersen" moet veranderd zijn met
"kennis van Nederlands is een basis van integratie. Mensen die bijstand vragen van de staat moeten Nederlandse taal beheersen"

Toelichting: Kennis van Nederlands kan niet verplichting zijn voor iedereen. Amsterdam, en onze stadsdeel natuurlijk, is de cosmopolite wereldstad, waar wonen verschillende soort mensen voor verschillende reden. Hier zijn Internationale expaten bijvoorbeeld, de mensen die voor werk, zaken of politieke reden tijdelijk hier wonen. Als die mensen vragen geen geld, uitkering of andere vorm van bijstand vanuit de openbare kas , van gemeente of van staat, dan ze hebben en recht zelf vrij te beperken als ze hebben nood van Nederlandse taal of niet.
Verplichte taal kennis in dit geval is een oversteking van privé grens.
-----------------------------------------------------------------------------
Amendement 9
In de passage " Integratie = meedoen + meetellen"

Onderdeel "concreet"

In de zin "Actief doorbreken van het maatschappelijk isolement van allochtone ouderen..."

De word "allochton" moet veranderd zijn met "traditionalistisch"

Toelichting:Niet alleen allochtonen zijn isoleert vanwege de eigen traditionalisme in onze stad. Bovendien de woord "allohton" is onlangs gemarginaliseerd door de gebruik van verschillende populisten, nationalistische groepen en extreem rechts. Daardoor wenselijk is dit word vanuit woordenboek van PvdA af te nemen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Amendement 10.
I
n de passage " Integratie = meedoen + meetellen"

Onderdeel "concreet"

Voorstel ik volgende additionele punt:

"* PvdA Amsterdam West erkend wel dat integratie een twee richting verkeer is. Daardoor acceptieren wij niet discriminatie op de werkplaats of met stage mogelijkheden; wij acceptieren ook geen afwezigging of afscheid van klanten in openbare locaties en in de horeca op de basis van hun etnische achtergrond, gezicht, of beloof"

Toelichting: Dit is wel erkend dat integratie is verantwoordelijkheid van de personen die hier komen wonen. Maar onlangs zijn aantal signalen gekomen (inclusief de recente rapport van adviesraad diversiteit en Integratie, ref. Anke Verlaan) met alarm over het selectie voor werk en stage op de basis van afkomst; sommige horeca's en openbare locatie pesten de klanten van niet Europees afkomst af. Dit is niet acceptbaar.

Alle burgers en bewoners, ongezien hun afkomst en etnische achtergrond moeten vergelijke kansen hebben voor werk en gezelligheid
----------------------------------------------------
Amendement 11

In de passage "Idereen kiest zijn eigen leven"

In de onderdeel "concreet"

In de zin "aan de slag met jongeren om een halt te roepen aan het openlijk op de straat discriminineren, beledigen en lastvallen van homo's en vrowen".
Voorsteel ik afwissen van woorden "jongeren" en ook woorden " homo's en vrowen".

Toelichting: Jammer genoeg de openbare leven in het Nederland is laatste tijd geradicaliseert. Een deel van de probleem zijn de niet integriede migrante jongeren van ismaitische afkomst wie homo's en vrouwen helaas in openbaar bestoken. Dit is niettemin een kant van de munt: in de laastste jaren activisieert ook extreem rechts hier.
De PvdA beschermt niet allen homo's en vrowen van de discriminatie, maar alle bewoners van de buurt.
------------------------------------------------------------------
Amendement 12

In de passage "Ondernemend en werkzaam"

Voorstel ik graag volgende niuewe punt in de "Concreet"

"Geen onderneming in Amsterdam West kan willekurig gesloten zijn door de actie van stadsdeel of de gemeente, als dit onderneming zich aan de regels houdt"

Toelichting: verschilendeondernemingen in Amsterdam West, meestal Internet cafe's, die houden zich aan de regels hebben een opdracht ontwangen van stadsdelen om eigen zaak te sluiten omdat stadsdeel andere plannen hebt voor economische ontwikkeling van de wijk of de straat waar onderneming was opgerecht.
Met vriendelijke groet

Nick Gabrichidze
Lucelle str 18-3, 1055HZ, Amsterdam
http//www.gabrichidze.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten